Ons verhaal

"Waarom zitten producten voor kinderen vaak vol nare ingrediënten? Jezelf vrij kunnen uiten, experimenteren en plezier maken is zó belangrijk tijdens het opgroeien. Schadelijke ingrediënten horen daar niet bij." 

- Karlijn Vlasblom, moeder van 3 kinderen en oprichtster van TOOT!

"Mama, mag ik make-up?" 😳


"Als moeder van 3 kinderen, ben ik groot voorstander van zelfexpressie en het
creëren van ruimte voor kinderen om hun eigen ik te ontdekken. Met ballonnen in het haar naar school, een korte broek in de winter of de meest unieke, zelf uitgezochte kledingcombinaties......als het vanuit het
kind zelf komt en het verantwoord is, is mijn credo 'doen!'.

In 2019 vroeg mijn dochter mij of ze een keer make-up mocht proberen. Hoewel ik het niet nodig vind dat kinderen dagelijks met make-up rondlopen en ik zelf ook geen grootgebruiker ben, wilde ik haar wel helpen in haar behoefte om te experimenteren. Toch voelde ik me geremd om volmondig 'ja' te antwoorden door de nare, schadelijke ingrediënten die vaak in cosmetica zitten. Een gevoel van 'dat kan toch niet goed zijn voor een gevoelige kinderhuid'. Mijn zoektocht naar een geschikte oplossing - een kwalitatief goed, natuurlijk product speciaal voor kinderen - resulteerde in lege handen. Alleen maar producten voor volwassenen of producten speciaal voor kinderen die ik qua ingrediënten echt liever niet aan haar gaf."

TOOT for joy, not for nasties!


Zo werd TOOT! geboren. TOOT!, het expressieve, positieve geluid van een toeter als uiting van plezier en een knipoog naar 'goed voor je toet'.


Met TOOT! wil ik kinderen graag de ruimte bieden te experimenteren, zich te uiten en hun eigen ik te ontdekken, wetende dat er tegelijkertijd ook goed voor hun huid gezorgd wordt. En dat laatste is dan weer een geruststellende gedachte voor ons als ouders.

Natuurlijke formules van de beste experts

Onze natuurlijke, milde formules zijn ontwikkeld samen met de beste experts in Italië. We gebruiken zo min mogelijk ingrediënten en alleen ingrediënten die geschikt zijn voor een gevoelige (kinder)huid. Zonder schadelijke ingrediënten dus! 

Speciaal ontwikkeld voor kids & tieners


Het uiterlijk van de producten van TOOT! heb ik speciaal voor en samen met kinderen ontworpen met behulp van een 'ontwerpend leren' lesprogramma in verschillende schoolklassen. Want wie kan beter aangeven hoe onze producten eruit zouden moeten zien, dan kinderen zelf? De kinderen hebben geleerd hoe te brainstormen, creatief na te denken, samen te werken en te presenteren. Wij hebben de ideeën van de kinderen verder uitgewerkt in onze prints, kleurkeuzes en verpakkingen om zo te komen tot het perfecte cadeau voor kinderen.

Met TOOT! geef ik kinderen heel graag de ruimte zichzelf te ontdekken en ouders een gerust gevoel. Kortom, een cadeau waar iedereen blij van wordt!

 

Ik wens je heel veel plezier met het geven of het krijgen!

- Karlijn

Lees de beoordelingen van klanten