Beat the Microbead! Kinder make-up zonder microplastics

Beat the Microbead! Kinder make-up zonder microplastics

Wist je dat veel cosmetica- en verzorgingsproducten microplastics bevatten? Dit geldt helaas ook voor veel kinder make-up. Hier worden wij bij TOOT! niet blij van! Deze kleine deeltjes plastic zijn namelijk schadelijk voor de natuur, voor ons en onze kinderen. Het vervelende is dat je de deeltjes niet kan zien, zeker niet met het blote oog. Deze microplastics komen ongemerkt in het riool terecht en zwerven daarna door rechtstreeks de oceaan in. Hier worden ze onderdeel van de grote plasticsoep. Plastic deeltjes zijn niet biologisch afbreekbaar en blijven dus bestaan. Daarom geen microplastics in de producten van TOOT!.

 

De Plastic Soup Foundation voert al jaren de campagne Beat the Microbead om te voorkomen is om te voorkomen dat microplastics uit cosmetica in het milieu en onze eigen leefomgeving terecht komen en wij van TOOT! sluiten ons hier met volle overtuiging bij aan. 
Wij zijn dan ook enorm trots dat wij als TOOT! sinds kort het certificaat ‘Zero Plastic Inside’ van de Plastic Soup Foundation hebben gekregen 🥳. 

Look for the zero

 

De producten van TOOT! zijn voorzien van het ‘Zero Plastic Inside’ certificaat. DitTOOT! Zero plastic inside betekent dat onze producten gegarandeerd 100% vrij zijn van ingrediënten die microplastics bevatten. Een fijn idee, toch? Wil je weten of de andere smeersels die je voor je kids of jezelf gebruikt ook vrij zijn van nare plastic deeltjes? Download the Beat the Microbead app van de Plastic Soup Foundation; scan de ingrediëntenlijst van je product met de app et voilà.....een groen scherm betekent dat het product geen nare microplastics bevat en je het dus met een gerust hart kunt blijven gebruiken.   

 

Voor alle producten van TOOT! geldt dus....een scherm zo groen als 🐢💚 en daar worden we blij van!  

 

Kinder make-up zonder schadelijke ingrediënten 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zorgeloos kunnen experimenteren en geven ouders graag een gerustgesteld gevoel. Daarom zijn alle producten van TOOT! natuurlijk, vegan, cruelty-free en geformuleerd zonder gluten of microplastics. Met TOOT! kunnen ouders hun kinderen met een gerust gevoel en veel plezier verantwoorde kinder make-up cadeau geven! 

 

TOOT for Joy, not for nasties!

Meer blogs

Vorige

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd